beats by dre cheap

More i Lavanda ;))

Vratila sam se s mora i kao obecano evo nekih recepata i slikica.....bilo je preljepo,pravi odmor za dusu;).......nadam se i dalje ljepom ljetu i prije svega mnogo sunca;))

Lavanda

Protiv povišenog krvnog pritiska
Tople - ne vrele - kupke sa uljem od lavande pomažu pri stabilizovanju povišenog krvnog pritiska. Na dvije kašike masnog mlijeka dodati deset kapi ulja od lavande, izmiješati i staviti u vodu za kupanje. Masno mlijeko je prirodan emulgator koji pomaže da se ulje rastvori u vodi i ne pliva na površini. Ovakve kupke se savjetuju dva do tri puta sedmično prije odlaska na spavanje, ali u trajanju od najviše deset minuta.

Protiv prehlade 
Prirodne odbrambene snage organizma mogu se pokrenuti cajem od lavande.
Recept: 4 kašike suhih cvjetova lavande prelijte sa 1l vrele vode, pokrijte i ostavite 5 minuta da odstoje, procjedite i stavite u termos. Pijte u toku dana. Po želji caj možete zasladiti medom, a možete dodati i na vrh noža cimeta.

Protiv iscrpljenosti
Od pomoci je hladno inhaliranje lavandinog ulja: tri do pet kapi ulja stavite na džepnu maramicu i duboko udišite etericni miris. Masaža sljepoocnica sa uljem od lavande takoder pomaže u stanjima zamora i iscrpljenosti. Stavite jednu do dvije kapi ulja od lavande na vrh prsta pa kružnim pokretima blago masirajte pazeci da ulje ne dođe u dodir sa ocima.

Protiv temperature
Iako ulje od lavande, ukoliko se guta, može neznatno da povisi temperaturu, hladne kupke za noge ili pranje tijela hladnom vodom kojoj je dodato ulje od lavande, djeluje na sniženje temperature. Za potapanje nogu koristite kupku tako što cete na svaki litar hladne vode dodati deset kapi ulja od lavande. Prethodno ga u maloj šoljici rastvorite sa malo masnog mlijeka. Na isti nacin pripremite i kupku za cijelo tijelo, ali voda treba da bude manje hladna.

...ima jos i poneka slikica grožđa i maslina i mora .....Blessed be!;))

Ljekoviti Dnevnik
http://ljekovitidnevnik.blogger.ba
28/06/2009 14:01